Perzische kip met kruiden

Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
2 middelgrote Ajuin
2 dl fijngehakte Peterselie
2 dl kleingesneden Bieslook
1/2 dl fijngehakte Munt
1/2 dl blad Koriander
IngrediĆ«nten die niet groeien op het veld: 

100g boter, 1 kip, 4 dl kippenbouillon, zout en zw peper, 50 g walnoten(fijngehakt), 1,5 dl sinaasappelsap, geraspte schil van 2 appelsienen, 2 eieren , losgeklopt (eventueel)

Recept: 

smelt de helft van de boter in een grote pan en fruit hierin de ui die je in ringen hebt gesneden tot ze goudbruin is. Voeg de kip, de bouillon en wat zout en peper toe. Leg het deksel op de pan en laat de kip ca 1 u zachtjes sudderen tot ze gaar is.

Smelt de rest van de boter in een pan. Voeg de kruiden toe en roer alles goed dooreen. Voeg dit bij de kip. Roer de noten, het sap en de schilletjes door het stoofvocht. Laat alles nog 30 min sudderen.

Roer eventueel de eieren vlak voor het serveren door het stoofvocht. Geef hierbij rijst of macaroni.