Spitskoolsoep met kerrie en kokos (2 personen)

Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
300 gr Spitskool
1 Ajuin
2 kruimige Aardappel
1/2e bosje Peterselie
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 

1 liter groentebouillon2 theel. kerriepoeder1/2 blikje kokosmelk1 scheutje (olijf)olie

Recept: 

Uien pellen, op zijn kontje (wortelkant) neerzetten en halveren. Ui met de platte kant op de snijplank leggen en met de lijnen van de ui, de beide helften in 4 partjes snijden. De ui valt in ‘blaadjes’ uit elkaar. Zo nodig de blaadjes uit elkaar trekken. Olie verwarmen op een laag vuur. Kerriepoeder toevoegen en even roeren. Uien toevoegen. Spitskool wassen, in dunne reepjes snijden, toevoegen, roeren en een paar minuten bakken. De helft van de bouillon toevoegen en de kool met de uien in ongeveer 10 min. gaar koken. In de overgebleven bouillon de aardappels in ongeveer 15 min. gaar koken en pureren met een roerzeef of staafmixer. Kool en aardappels bij elkaar gieten. Kokosmelk toevoegen en nog even goed doorwarmen. Peterselie fijn hakken. De dunne steeltjes zijn ook lekker. Peterselie door de soep roeren. 

Recept uit het online kookboek van Odin.