Gevulde paprika met linzen en zoete bataat

Ingrediënt van het veld en beschikbaar
1 per persoon Paprika
Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
1 Ajuin
2 takjes per persoon Basilicum
Ingrediënten die niet groeien op het veld: 

1 zoet bataat per persoon, 100g voorgeweekte en gekookte linzen per persoon, 1 handje zuring per persoon, 50ml sojaroom per persoon, 25g vers geraspte parmesaanse kaas per persoon, look, verse gember, curcuma, peper en zout

Recept: 

Laat de gekookte linzen uitlekken.  Verwijder de harde nerven uit de zuring en snijdt hem in reepjes. Maak de paprika's schoon, snijd ze middendoor blancheer ze even of stoom ze gaar.  Doe hetzelfde met zoete bataten die je geschild en in stukken gesneden hebt.  Snipper ui en knoflook stoof ze aan in wat olijfolie, rasp er wat verse gemberwortel bij, curcuma is hier ook op zijn plaats.  Plet de gare zoete bataten fijn en meng met de linzen de gestoofde ui en parmesaanse kaas en breng op smaak met peper en zout en een beetje van je favoriete kruidenmengsel zoals curry of garam masala.  Zet het deksel op de pot en houd deze vulling warm.  Breng de sojaroom snel aan de kook en gooi dan de reepjes zuring erin.  Roer ze onder de hete sojaroom en neem van het vuur.  Mix het sausje voeg wat verse basilicum, kervel of peterselie toe voor extra smaak en een flinke snuf zout.  Mix opnieuw laat nog even tot aan het kookpunt komen en zet direkt van het vuur, dan behoud de saus zijn mooi lichtgroene kleur. Schep elke paprika helft vol met de smeuige vulling en werk af met een flinke lepel van de saus.  Smakelijk