3 eetl boter, 3 uien, snufje gember, 2,5 l groentebouillon /garneerboter : 35 gr walnoten, 1 thl geraspte sinaasappelschil, 2 eetl boter op kamertemperatuur, 3 eetl vers sinaasappelsap kruidenzout en peper
Was en snij de aardperen in stukken. Schil de appelsien en hou wat rasp opzij (1 theel) Fruit de ui. Doe de aardperen, schil van de appelsien, en prei in stukken, en bouillon erbij. Breng op een hoog vuur aan de kook. Kook verder op een laag vuur tot de aardperen gaar zijn. Hak de noten fijn en doe ze met de geraspte schil van de appelsien bij de boter. zout en peper bij en goed mengen met een vork. maak er een rolletje van en laat opstijven in de koelkast. Neem nu de sinaasappelschillen uit de soep. Gember erbij. Pureren. Sap erbij, zout en peper.
Laat de soep niet meer koken voor je ze opdient. Werk af met een beetje schil en een schijfje sinaasappelboter.
- Login om te reageren