Borsjt (rode bietensoep)

Ingrediënt van het veld en beschikbaar
3 kleine Rode biet
1/2 Witte kool
2 Wortel
Ingrediënt van het veld maar momenteel niet beschikbaar
500gr pureeaardappelen Aardappel
1 Ajuin
3 tenen Look
4 takjes (platte) Peterselie
4 taljes Dille
IngrediĆ«nten die niet groeien op het veld: 

400gr soepvlees, 2,5 l water, 100 gr witte bonen, 1 groot blik tomatenpuree, 1/2 cotroen, 3 blaadjes laurier, zwatre peper, zout, zonnebloemolie

Recept: 

Breng het water aan de kook en voeg het vlees en de laurier toe. Laat 1 uur zacht koken. Laat de bonen een 1/2 u weken. Snijd de aardappelen in stukjes en voeg bij de bouillon. Snijd de kool in reepjes en voeg samen met de bonen bij de soep. Laat 15 min koken ;

Rasp de wortels fijn en de rode bieten grof. Snijd de ui fijn. Stoof de ui in een ruime pan met zonnebloemole. Laat glazig worden. Voeg de wortels, biet en tomatenpuree toe. Laat stoven en roer voortdurend. tot alle ingrediƫnten dezelfde kleur hebben. Voeg bij de soep. Laat opnieuw 15 min koken. Haal de botjes van het vlees uit de soep. Was de kruiden, snijd de look fijn en versnipper de kruiden. Laat 1 min koken. kruid met peper en zout en voeg de look toe. Pers de citroen en voeg het sap toe. Eventueel ook een beetje suiker.

Serveer met aardappelbroodjes en zure room.