Ingrediënt van het veld en beschikbaar
300gr Spinazie
enkele kerstomaatjes Tomaat
Ingrediënten die niet groeien op het veld:
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel harissa
- olijfolie
- 2 moten zalm
- 1 limoen
- 1 koffielepel nootmuskaat
Recept:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Mix (of plet in een vijzel) de knoflook, samen met de harissa, peper, zout en olijfolie tot een dikke pasta. Wrijf hier de zalm mee in en leg in een vuurvaste schotel. Halveer de limoen en leg bij de vis. Schik de tomaatjes eromheen. Zet 20 minuten in de oven.
Doe de spinazie in een kom. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en giet er een flinke scheut olijfolie bij. Roer goed zodat alle stukjes spinazie onder de olijfolie zitten. Leg de spinazie de laatste 10 minuten bij de vis.
(Pascale Naessens)
- Login om te reageren