500gram ricotta (2 potten)
60gr geraspte parmezaanse kaas
20 cannellonibuisjes
120 gram mozzarella
Olijfolie
Peper en zout
1. Maak in de zomer verse tomatensaus of gebruik in de winter ingemaakte tomatensaus. Gebruik een hoeveelheid van 3 blikken. Je kan er gerust nog wortel, courgette, paprika, ... In doen.
Voor de cannellonibuisjes:
1. Haal de steeltjes van de warmoes en snij ze heel fijn, stukjes van enkele millimeters. Verhit de pan met olie en voeg de gesneden steeltjes toe. Roerbak ze en temper het vuur en voeg de knoflook toe (fijngehakt). Laat ze garen op een zacht vuurtje. Snij ondertussen de bladeren in linten en voeg ze op het einde toe en laat ze slinken. Roerbak dit alles tot al het vocht is verdampt.
2. Laat dit alles uitlekken in een vergiet en afkoelen.
3. Neem een kom en doe de ricotta, munt, peper en zout er in en meng. Eens de warmoes is afgekoeld doe je deze er ook bij.
4. Verwarm de oven op 200°c
5. Vul de buisjes met je ricotta warmoes mengsel en leg ze in een ovenschotel. Je kan een theelepel gebruiken om deze te vullen. Giet daarna de tomatensaus of spaghettisaus erover tot de cannellonibuisjes onder staan. Daarna doe je de mozzarella in schijfjes of geraspt erover.
6. Laat 35-45 minuten garen in de oven en zet de grill aan voor de laatste 5 minuten.
Smakelijk!!
De rest van de tomaten saus kan je invriezen of voor iets anders gebruiken.
- Login om te reageren