250g kipfilet, in blokjes
1 rode ui, in halvemaantjes
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 el tomatenpuree
1/2tl harissapasta
1 tl komijn
1/4 el baharat specerijen
250 ml kippenbouillon
2 el gedroogde veenbessen
10-tal kerstomaatjes
koriander/bladpeterselie
1) kruid de blokjes kip met P&Z en bak ze aan in een stoofpot met olijfolie. Haal ze uit de pan en zet opzij.
2) Voeg een scheutje olijfolie toe en stoof de ui en de knoflook aan. Voeg de tomatenpuree, de harissapasta, de komijn en de baharat specerijen toe. Roerbak even tot de aroma's vrijkomen.
3) Voeg de aubergine en de zoete puntpaprika toe en kruid met een snufje zout.
4)Voeg de kippenbouillon, de kippenblokjes en de veenbessen toe. Laaat 20 min sudderen met het deksel op de pot tot de augergine lekker zacht is. Roer geregeld eens om. Voeg de laatste 3 min de kerstomaatjes toe.
5) werk af met de koriander of de bladpeterselie.
- Login om te reageren