Bloemkool

Beschrijving: 

Deze geliefde kool is één van de specialiteiten uit onze streek. Ons klimaat leent zich dan ook goed voor het telen van deze waterminnende kool. Je kan de kool zowel rauw als gekookt eten. De vroegere soorten vormden trouwens niet zo'n mooie dichte krop maar waren meer losse 'bloempjes' zoals bij sommige broccolisoorten. Het is pas door selectie en zwaar bemesten dat we de bloemkool krijgen zoals we ze nu kennen.

Hoe oogsten?:

Snij de kool van de stronk (deze mag je in de grond laten staan). Overtollige bladeren mag je op het veld laten liggen: deze zorgen voor nuttige bodembedekking.Omdat bloemkolen toegedekt moeten worden tegen 't zonlicht, zetten we ook bamboestokken om te tonen welke exemplaren klaar zijn. Oogst enkel bloemkolen aan de bamboestokken en leg de stokken vooraan 't bed.

Veld: 
Oogststatus: 
Niet te oogsten
Afbeelding: